Energiestrijd Alkmaar

Energiestrijd Alkmaar
Energiestrijd Alkmaar
28-02-2012, Roelof Schuitema

De Energiestrijd Alkmaar nadert de ontknoping. Eén van de deelnemers uit het Rembrandtkwartier heeft zelf door de jaren heen veel gedaan om zijn huis energiezuinig te maken, maar wat de oorzaak was van de hoge elektriciteitsrekening was niet geheel duidelijk.

Pepik Henneman (Meneer de Leeuw) is samen met de Noordhollandse Energiecoöperatie de organisator van de Energiestrijd en hij vroeg mij mee te denken over het energiegebruik bij een aantal huishoudens. Een ontzettend leuke klus om niet in het keurslijf van het EPA advies, maar wel op lekenniveau te praten over isolatie, tocht, stroomverbruik door grote verbruikers of kleine slurpertjes die 24/7 een paar watt verbruiken.
En toen stuitte ik op een elektrische vloerverwarming die het klokje rond aanstaat (aanstond?).

Het Noordhollands Dagblad volgt de Energiestrijd op de voet, zodoende belande ik afgelopen zaterdag in de krant. Geen wetenschap, maar supernuttige bewustwordingsprocessen die -eenmaal aan de rol- veel effect hebben.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
4 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Neem de tekens uit het bovenstaande figuur over. Waneer de tekens niet duidelijk zijn, kunt u het formulier verzenden om een nieuw figuur weer te geven. De tekens zijn niet hoofdlettergevoelig.